Knives Out, 2019 – ★★★★

Jó film, de nem kiemelkedő. Túlságosan is műfaji, de minden szabálynak megfelel, nagyon jól fenntartja a figyelmet. Olyan, mint egy eminens tanuló, aki tudna vagány is lenni, de nem akar.

Couch Surf, 2014 – ★★★½

Mint a legtöbb szkeccsfilm, vagy talán még anális inkább, kissé egyenetlen, de a jobb részekért megéri. Mondjuk nekem nem túl erős az alapötlet, hogy bárhol bármikor egy bármilyen kanapé, és némelyik rész látványosan nem tud ezzel mit kezdeni (pszichológus vagy a gyerekek epizódja), máshol meg láthatóan hamarabb van meg, hogy mit akar mondani, és abban beletettek egy kanapét (Lecserélve, Részeg tengerész). Viszont hogy ennyi színészt megmozgat, és közülük igen kevés a „Jaj már megint” kategória, annál több a fiatal tehetség.

Mindenesetre az egész nem is önmagában érdekes így 6 év távlatából. Hanem hogy én erről a filmről már teljesen lemondtam, hogy valaha látni fogom. DVD már, hazai erős streaming (még) nincs, így nagyon sok magyar film tűnhet el a süllyesztőben, ha egyszer kikerül a mozikból. Szerencsére a karantén alatt megjelentek különböző platformok, de kérdés, hogy meddig lesznek életképesek, illetve hogy néhány miért „szorul ki” így is a Netflixre. Vagy álnaív módon feltéve a kérdést: miért nem jelenik meg mégtöbb ott?

Corpus Christi, 2019 – ★★★½

Közösség és bűnbocsánat a film két kulcsszava, ami ráadásul a felszín alatti transzcendenst is meg tudja kapargatni. Szépen egymásra csúszik a történet két rétege, és látszik hogy mindketten (a főszereplő is a falu is) erre a két kulcsszóra vágyik.
Sajnos idővel nehezen tudja jó erővel fogni a rendező (pedig úgy kezdi), és az utolsó félóra szétesik, egyre több a klisé.

The Burnt Orange Heresy, 2019 – ★★★★

Vajon az igazság a művészet feladata, vagy csak elhisszük mindazt amit szeretnénk elhinni? Avagy: mire gondolt a költő (a festő)? „Gondolta a fene.”
Okos film a művészet igazságtartalmáról, kamaradráma a Comói-tó partján csodás főszereplőkkel (Elizabeth Debicki és Claes Bang összhangja remek), néha festményszerű beállítások, egy kicsit hirtelen és furcsa befejezés és egy szörnyű magyar cím (A hazugság színe). De ezt már megszoktuk.

The Translators, 2019 – ★★★★

Jó az alapkoncepció (9 fordító egy luxusbörtönben dolgozik a szupernépszerű regényen, mégis kikerül az internetre a szöveg zsarolás céljával), amit jól átgondolt forgatókönyv mozgat. Jól ültek a nemzeteket bemutató poénok is. Kicsit több látvány és akció sokkal jobbá tette volna, de így sem rossz.

Whoops, 1993 – ★★★★

Hogy erről nem is hallottam még! Egész jó, kicsit a derekánál leül, de egyébként tök jók a karakterek, és jó a humora.

The Avengers, 2012 – ★★★

A Marvel backup folytatódik, a Fekete özvegyig a végére kell érni. Jó volt viszontlátni és összehasonlítani a főszereplőket, de Vasember jó dumáján kívül nem sok maradt meg. Amerika kapitány továbbra is egybites, ilyen gyenge főgonoszt pedig még nem láttam, mint Loki. Fordulatai és stílusa sehol sincsenek a Star Wars univerzumhoz képest. Mindenesetre ez már volt olyan jó, mint a Vasember filmek.