2014 augusztusában, első újgenerációs stadionként adták át a közönségnek a Groupama Arénát, ami kerekesszékes sportrajongóként valóságos fellélegzés volt. Legutóbb a Ferencváros – La Valletta mérkőzésre gurultam, hogy megosszam tapasztalataimat az olvasókkal. Vajon mennyire barátja a fogyatékkal élőknek a Fradi stadionja?

Nem vagyok benne biztos, hogy létezik ilyen fogalom, hogy újgenerációs stadion, de az elmúlt évek rekonstrukciós programjának hatására mindenképpen jelentősen javult a meccsre járó kerekesszékesek helyzete. Az előző évtizedben a volt Népstadion, majd Puskás Ferenc Stadion utolsó időszakában kicsit már letettem az élőben szurkolásról. Minden volt az ottani állapot, csak szervezett nem: a karéj tetején rendszerint semmi nem látszott az állva szurkolók takarásától, a pálya szélére pedig vagy beengedték az embert, vagy nem, de ha igen, azért akkor sem az az ideális perspektíva.

Kerek a Fradi világ – Stadionélmény kerekesszékkel

Sergő Z. Andris, a kiváló filmes portál, a Filmtekercs.hu főszerkesztő-helyettese kilátogatott a BL meccsre, megkértük írja meg élményeit. A Fradi Stadion, amilyen szemmel eddig nem láttad. 2014 augusztusában, első újgenerációs stadionként adták át a közönségnek a Groupama Arénát, ami kerekesszékes sportrajongóként valóságos fellélegzés volt.