Továbbra sem látszik megoldódni a „világméretű probléma”, hogy kerekesszékesként jegyet vehessek a 18 nap múlva kezdődő FINA vizes világbajnokságra. Mivel az Eventim jegyiroda december óta nem kap tájékoztatást a szervezőbizottságtól, a hivatalos Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság Facebook oldal pedig semmilyen megkeresésre nem reagál, ezért Szántó Évához, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójához, a világbajnokság szervezőbizottságának titkárához fordultam levélben. Ezt alább változtatások nélkül, azaz néhány képpel kiegészítve itt is közlöm.
Ismét elindítom tehát a stoppert, vajon történik-e változás az ügyben. Lesz-e vajon jegyem a vizes VB-re?

Tisztelt Igazgató Asszony!

Kerekesszékes szurkolóként érdeklődöm jegyvásárlás után, mert az Eventim jegyhálózat hónapok óta arról tájékoztat engem, hogy a szervezők nem jelölték meg, hogyan lehet kerekesszékes jegyet vásárolni a vizes világbajnokság eseményeire.

A jegyárusítás decemberi kezdetén írtam először levelet az Eventim jegyirodának. Internetes tájékoztatásuk szerint ugyanis kerekesszékes jegyet nem lehet közvetlenül a weboldalon vásárolni, hanem írásban kell bejelenteni az igényt. Akkor a jegyiroda azt írta, a szervezők még nem definiálták a kerekesszékes nézők bejutásának lehetőségét, de megígérték nekem, hogy ha ez megtörtént, jelentkeznek. Teltek a hónapok, de nem történt semmi.
Február 18-án jelentkeztem újra, a jegyirodában ugyanazt a választ kaptam.

Eltelt lassan újabb három hónap, a jegyiroda továbbra sem jelentkezett. Ekkor ugyanezt a kérdést feltettem a Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság hivatalos Facebook oldalán. (Zárójelben jegyzem meg, ekkor sikerült elérnem Borsa Miklós szóvivő urat, akinek közreműködésével jelentkezett a jegyhálózat, és az éppen közelgő Final Sixre már tudtam jegyet vásárolni. Erről szintén a jegyiroda tájékoztatott, egyidejűleg pedig közölték, hogy „mivel még több helyszín építés alatt áll, a szervező nem rendelkezett a kerekesszékes jegyekről”. Vagyis továbbra sem vásárolható.) Két héttel ezelőtt ismét feltettem a kérdést a Facebook oldalon, azóta sem kaptam választ.

Tisztelt Igazgató Asszony!

Nyilvánvalóan nem nekem kell figyelmeztetni Önt, hogy a rendezvény kezdetéig már kevesebb, mint 3 hét van hátra. Azt hiszem, abban mindketten egyetértünk, hogy egy világraszóló, Magyarországnak és Budapestnek oly nagy büszkeséget adó rendezvényen nem ilyen oknyomozó módszerrel kell kerekesszékes jegyet venni. Nem szeretném a szervezőbizottságot olyan kellemetlen helyzetbe hozni, hogy összehasonlításképpen leírjam, mennyivel könnyebben működött ez a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság esetében.

Tisztelettel kérdezem tehát, mikorra várható, hogy a jegyirodán keresztül jegyet tudok venni a világverseny rendezvényeire. Jómagam sportrajongóként nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy esemény házigazdája Budapest, sok más érdeklődő hasonlóan én is szeretnék a helyszínen megtekinteni néhány eseményt.

Várom szíves válaszát, üdvözlettel: Sergő András

Képek forrása: Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság Facebook oldal