A Sully pontosan annyi érzelmet váltott ki belőlem, mint amennyi a főszereplő arcán megjelent. Már megint egy Tom Hankset alakító Tom Hanks, aki patikamérlegen hozza azt, ami pontosan tud, éppen ezért egyfolytában tökéletes és unalmas.

A 2009 telén New Yorkból felszálló utasszállító gépet a pilóta és az elsőtiszt a két hajtómű meghibásodása miatt a Hudson folyón volt kényszerű letenni. A hirtelen probléma olyan gyorsan jött, hogy már a repülőtérre sem volt idő visszafordulni. Mindenki túlélte. A nép – mit nép, az egész világ – hősként tisztelte, idős egyedülálló hölgyek küldték jókívánságaikat, ahogy a new york-i kocsmában is mindenki az ő tiszteletére ivott. A légitársaság azonban kivizsgálta az ügyet, és bizonyos dolgokban hibásnak találták, amire majdnem az állása is ráment.

Clint Eastwoodtól több és komplexebb társadalomkritikát szoktunk kapni filmjeiben, ráadásul itt halvány utalások vannak arra, hogy a légitársaság valamit direkt csinál. Ezt a szálat azonban nagyon nem fejti ki. Lehetett volna ebből egy jó kis thriller vagy egy anti-9/11, ahogy erre is utaltak. Sajnos ez mind elmaradt.

5/10
IMDb
Megtekintés napja: január 6.
Filmkritika: A „puhapöcs” generáció átnevelése

Nézd meg itt éves filmnaplómat!