„Ha az iskola az életre nevel, nem félek a haláltól” – ez csak egy volt abból a sok poénos aforizmából, amit annak idején iskolásként beszéltünk. Megnéztem a Captain Fantastic címú 21. századi hippifilmet, ez a mondat akkor jutott eszembe, amikor a 6 gyerekét az erdőben egyedül nevelő apa legkisebb porontya leiskolázta szabályos keretek között tanuló unokatestvéreit a függetlenségi nyilatkozatból.

Ez csak egy pont abból a sokból, ami miatt sóvárogva tekintünk ennek a nomád családnak a szabadságára. De mint minden belső közösségi harmónia egy másik ponton hátrány: hamar kiderül, hogy az erdőben felszedett fizikai és lexikális tudás mit sem ér, ha nem ismerik a gyerekek a világ társas érintkezési szabályait. Legyenek azok jók vagy rosszak.

Szerethető karakterekkel és tényleg megérintő történettel, remek operatőri munkával operál, megmutatja a két világ közötti különbséget. Igazi lecke szülőknek burok ellen.

Captain Fantastic Official Trailer 1 (2016) – Viggo Mortensen, Frank Langella Movie HD

Subscribe to INDIE & FILM FESTIVALS: http://bit.ly/1wbkfYg Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us…

8/10
IMDb
Megtekintés napja: január 3.
Filmkritika: Ezredfordulós hippi