Idén új alapokra helyezzük az így vagy úgy 2007 óta tartó Nyisd ki a szemed! filmklubot. (Filmklubszerűen és ezen a néven csak 2011 szeptembere óta, de ez is már 5 éve…) A 2016 tavaszán megalakult Szentendre Barátai Egyesület keresett meg, hogy a helyi katolikus egyházközségből indult, az elmúlt egy-két évben azonban már inkább csak a magánzó programsorozat fusson az egyesület égisze és szervezése alatt. Ez profibb háttérmunkát, vendég- és közönségszervezést, átgondoltabb, egységesebb és mindenképpen jobb minőségű kreatív anyagokat jelent. (Krizbo grafikai tevékenységét Szentendrén nem nagyon kell bemutatni.)
Ugyanakkor eggyel többen döntünk a programról. Eddig csak a mozi és én, most már az egyesület is. Nyilvánvalóan ez egy összetettebb feladat. Leginkább Dukász Hanga elnökségi taggal, és Móricz Jánossal, az egyesület operatív és kommunikációs feladataiért felelős munkatársával dolgozom együtt. Így alakult ki az őszi program:

  • Szeptember 29. 19 óra: Snowden. Színes, magyarul beszélő, német-amerikai életrajzi dráma, 139 perc, 2015 (12). Vendég: Orbán Balázs kutatási igazgató, Századvég Alapítvány.
  • November 3. 19 óra: A vizsga. Színes, magyar thriller, 90 perc, 2010 (12). Vendég: Köbli Norbert forgatókönyvíró.
  • November 24. 19 óra: A nagy dobás. Színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi film, 130 perc, 2016 (16). Vendég: Bódog Norbert coach.
  • December 28. 10 óra: Zootropolis – Állati nagy balhé. Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 108 perc, 2016 (6). A film után közös programra várjuk a családokat Szamos Marcipán Cukrászdában.