Bobby McFerrin és Szvorák Kati Szentendrén


Warning: Missing argument 1 for _e(), called in /home/owxoau/public_html/wp-content/themes/pinbin/single.php on line 29 and defined in /home/owxoau/public_html/wp-includes/l10n.php on line 247
június 29, 2010

A szentendrei koncert közvetett ötletgazdája a tízszeres Grammy-díjas zenei zseni:Bobby McFerrin, aki ismét Magyarországra látogat és a nemrégen alternatív Kossuth-díjjal kitüntetett Szvorák Katalinnal duetteket fog énekelni.

Bobby McFerrin új albumának, a Vocabularies-nek hatására egy újszerű megszólalásra készül Szvorák Katalin a szentendrei koncertjén a Barcsay udvarban, 2010. július 31-én, szombaton, 19 órakor. A speciális koncert egy alternatív kísérlet a népdalok társítására, összecsengésére, improvizálására a régizene és a kortárs zene világával. A szereplők a népdaltól a népénekig szárnyaló műsor második felében a Teremtőt dicsérik különböző felekezetek énekeivel. A Nemzetközi barokk énekverseny fődíjasa Andrejszki Judit csembalózik, orgonál, énekel. Az a capella hangzsonglőrködés megszólaltatója a Szvorák Vokál, azaz énekelnek Szvorák Katalin zeneakademista növendékei: Égető Emese, Orbán Johanna, Paár Julianna, Soós Réka és Tímár Sára. Az improvizatív opusokat Ákos zeneszerzője, az After Crying frontembere, Pejtsik Péter vezényli és kíséri csellón. A hangverseny előtt köszöntőt mond Kudlik Júlia.